SS | destek@abanozmedya.com | Trabzon loading
doka@doka.org.tr | 444 8 290
Kuzey Afrika Ülkeleri Seyahat Acentelerine Tarihi İpek Yolu Kültür Rotası Tanıtıldı
Karadeniz İpekyolu Kültür Rotası Bölge Turizm Potansiyelini Geliştiriyor
Karadeniz Havzasında Mavi Ekonominin Güçlendirilmesi Proje Çalıştayı Yapıldı
Doğu Karadeniz’de Mavi Ekonomi Gelişiyor
Karadeniz Havzasında Coğrafi İşaretler Ağı (BS GIN) Projesi Tamamlandı
06 Aralık2016
Giresun Yatırım, Destek ve Tanıtım Stratejisi Çalıştayı yapıldı

Giresun Valiliği himayesinde Giresun TSO binasında, ilin ekonomik ve sosyal kalkınmasında öne çıkan sektörler ve ilin yatırım destek ve tanıtımı konusunda yaşadığı sorun alanlarını tespit etmek amacıyla yatırımcılara hizmet sunan kamu kurumları, oda ve borsalar ile organize sanayi bölgesi vb. kurumların katılımı ile çalıştay gerçekleştirildi.

Yatırım destek ve tanıtım stratejisi; ildeki tüm ilgili kurum ve kuruluşları aynı vizyon etrafında bir araya getirerek kurumlar arası etkileşim ve işbirliğini geliştirmeyi, kısa ve orta vadeli ortak öncelik ve faaliyetleri belirlemeyi ve ilin yatırım destek ve tanıtımı konusunda yaşanılan sorunlara çözümler üretebilmeyi amaçlıyor.

Vali Yardımcısı Barış Demirtaş, 81 ilde yatırım destek ve tanıtım stratejisinin hazırlandığına dikkat çekerek, “Yaklaşık 2 aydır üzerinde çalıştığımız rapor taslağı ilgili paydaşlara gönderildi. Özellikle eylem planı kısmına katkı sunulmasının bekliyoruz. 2023 Bölge Planı ile uyumlu bir hedef ve eylemlerin belirlenmesi gerekiyor. Bu toplantıda ‘Yatırımın önündeki temel sorunlar neler, nasıl aşılabilir ve hangi sektörleri ön plana çıkarıp, hangi hedef gruplarına yönelik nasıl tanıtımlar yapılabilir’ ortaya koyacağız" şeklinde konuştu.

Çalıştay kapsamında mevcut durum, sorun alanları ve eylem planı sunumunu yapan DOKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Aladağ ise, Yatırım destek ve tanıtım stratejisinin DOKA Yönetim Kurulu’nun onaylanacağını bu nedenle resmi belge niteliğinde olduğunu belirtti. Aladağ, bu eylem planının Ajansın Giresun ilinde faaliyet gösteren, görevleri yatırımcılara yol göstermek ve illerin yatırım ortamlarının iyileşmesine katkıda bulunmak olan yatırım destek ofislerinin çalışmalarına da ışık tutacağını vurguladı.

Galeri
KAYS
KAYS
DUYURU/İLAN
DUYURU/İLAN
Yatırım
YATIRIM
BİLGİ EDİNME
BİLGİ EDİNME
Uzman Görüşü
UZMAN GÖRÜŞÜ
Kalkınma Kütüphanesi
KALKINMA KÜTÜPHANESİ
Kalkınma İdareleri
KALKINMA İDARELERİ
Faydalı Linkler
FAYDALI LİNKLER
DOKA ROOF
DOKA ROOF
08
Per
Haz2023