SS | destek@abanozmedya.com | Trabzon loading
doka@doka.org.tr | 444 8 290
Blue Gates Projesi Açılış Toplantısı Yapıldı
Ata Tohumu İçin Uluslararası İşbirliği
Tohum Koruyucuları Projesi Tanıtıldı...
Dünyanın En Büyük Organizasyonu UTMB Rize’de Yapılacak
Kırsal Turizmin İyi Uygulama Örnekleri İncelendi
15 Şubat2019
Beşpare Ekolojik Köy Projesi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Artvin’de uygulanması planlanan “Beşpare Köyü Ekolojik Köy projesi” toplantısı yapıldı.

Valilik GAMER Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Alaattin Zeren, İl Ticaret Müdürü Bilal Taş, KOSGEB İl Müdürü Arif Ercan, DOKA Artvin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berna Kiriş Turna, Artvin Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkanı Hatice Nur Ersöz, Beşpare köy muhtarları, Seyitler Köyü Muhtarı Mustafa Keskin, Ahlat Köyü Muhtarı Muammer Öztürk, Varlık Köyü Muhtarı Fatih Gültekin, Vezirköy Muhtarı Numan Seçgin, Artvin Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve AFGAD Başkan Yardımcısı Sami Özçelik katıldı.

Uygulanması düşünülen proje ile ilgili olarak Vali Yılmaz Doruk’a proje paydaşları tarafından bilgi verildi.

Vali Yılmaz Doruk’a DOKA Artvin Yatırım Destek Ofisi koordinatörü Berna Kiriş Turna ve Artvin Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkanı Hatice Nur Ersöz, Beşpare köylerinin turizm potansiyeli, çalışma ekibiyle birlikte yürütülen envanter çalışması ve 20 Şubat Çarşamba günü Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde saat: 10:00’da düzenlenecek ekolojik köy paneli akabinde Beşpare köylerine yapılacak teknik inceleme ziyareti ile ilgili detaylı bilgi verdi, paydaşlarla birlikte proje kapsamında istişare edildi.

Beşpare köyleri olan Salkımlı, Seyitler, Vezirköy, Ahlat ve Varlık Köylerini ekolojik köy mantığında turizme kazandırmak amacıyla bugüne kadar birçok toplantı gerçekleştirildi. Burada birbirleriyle yol bağlantısı bulunan ve Artvin’e çok yakın olan köylerin mevcut potansiyeli değerlendirilerek “ekolojik köy” formatında turizme kazandırılması hedefleniyor. Bu amaçla toplantıya katılım sağlayan kişilerce bir çalışma ekibi oluşturulmuş, köyde envanter çalışması başlatılmış bulunuyor. Bu çalışmanın daha etkin ve verimli bir şekilde ilerleyebilmesinde, olumlu bir şekilde sonuçlanmasına katkı sağlaması amacıyla Kars il merkezine bağlı “Boğatepe Köyü” modelini iyi uygulama örneği olarak detaylı bir şekilde incelenmesine karar verildi. Bu kapsamda ilk adım olarak 20 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilecek panel etkinliğine Boğatepe Köyü ekibi de panelist olarak davet edildi.

Vali Yılmaz Doruk ise, Artvin’de doğal ürünler, hayvancılık ve turizm üzerine yapılan çalışmalara Valilik olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi. Yerel ürünlerde markalaşmanın önemine dikkati çeken Doruk, ”Sizler çok güzel bir çalışma başlatmışsınız. Önemli olan başlamaktır. Siz doğal ürünlerden başlayın. Mutlaka bir marka oluşturmak gerekiyor. Bu marka altında ilk doğal ürünleriniz yumurta ve süt olsun. Diğer köylerin neler yapacağı belirlensin. Sebze, meyve, arıcılık gibi üretimler, marka altına alındığında pazarlanması da kolay olacaktır. Ürünler, mutlaka hijyen ve standart ambalajlarda sunulmalı. Çalışmalarınıza devam edin, başarılar diliyorum.” dedi.

Galeri
KAYS
KAYS
DUYURU/İLAN
DUYURU/İLAN
Yatırım
YATIRIM
BİLGİ EDİNME
BİLGİ EDİNME
Uzman Görüşü
UZMAN GÖRÜŞÜ
Kalkınma Kütüphanesi
KALKINMA KÜTÜPHANESİ
Kalkınma İdareleri
KALKINMA İDARELERİ
Faydalı Linkler
FAYDALI LİNKLER
DOKA ROOF
DOKA ROOF
11
Çar
Ara2024