SS | destek@abanozmedya.com | Trabzon loading
doka@doka.org.tr | 444 8 290
Turizmde Hedef Pazarı Çeşitlendirme Çalışmaları Devam Ediyor
Turizmi 12 Aya Yaymak İçin Çalışmalar Devam Ediyor
Bölge ihracatının artırılması için KOBİ'lere destek verilecek
Bakan Kacır, Kadınlar Dokuyor Atölyesini Ziyaret Etti
DOKA’dan Bölgeye 35 Milyon TL’lik AB Fonu
02 Mart2022
Coğrafi İşaretli Ürünler Giresun Eğitim Programı Tamamlandı

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA), bölgede coğrafi işaretli ürün üreten ve pazarlayanlara yönelik düzenlediği Karadeniz Coğrafi İşaretli Ürünler Ağı Projesi Eğitim Programı’nın Giresun bölümü kapanış oturumu ve sertifika töreniyle tamamlandı.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen törenin açılışında konuşan DOKA Giresun Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Aladağ, Coğrafi İşaretli Ürünler Ağı Eğitim Programı’nın Giresun bölümünün çok güzel geçtiğini belirterek, katılımcıların yüksek oranda memnuniyet duyduklarını ve çok olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi. Eğitimlerin içeriğinin ve eğitmenlerin kalitesinin eğitim programının verimliliğini sağladığını belirten Aladağ, “Eğitim programımıza Giresun’da katılım sağlayan 72 kişiye ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tescil sahibi kurum temsilcilerine ve kadın kooperatiflerimizin gösterdikleri ilgiye teşekkür ediyorum. Projenin uygulanmasında bütün paydaşlarımıza ve özellikle Giresun Ticaret ve Sanayi Odamıza şükranlarımızı sunuyorum. DOKA ile Giresun TSO işbirliğinde birçok proje yürütülüyor. Yakın zamanda da yeni projelerimizi özellikle turizm alanındaki çalışmalarımızı paylaşmış olacağız. Bütün hedefimiz Bölgemizde ve Giresun ilinde faaliyet gösterdiğimiz alanlarda kapasitelerin aşılmasıdır. Kadın kooperatiflerimizin üretimlerinin artması için çaba gösteriyoruz. Bu konuda da önümüzdeki dönemde mali destek programlarımız öne çıkacak. Bu eğitim programını tamamlayan katılımcılarımızın bu desteklerden yararlanmalarını arzu ediyoruz” dedi.

HALİLBEYOĞLU: YENİLİKLERE VE DEĞİŞİME AYAK UYDURABİLMEK İÇİN EĞİTİMLER ÇOK ÖNEMLİ

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu da törende yaptığı konuşmada, odanın 1898 yılında kurulduğunu hatırlatarak, “Ticaretin çok yoğun yaşandığı bir bölgede bulunuyoruz. Yüzyılın başında 7 tane konsolosluk vardı Giresun’da. Yoğun olarak ticaret yapılıyor. Özellikle Sivas, Erzincan’dan fasulye başta olmak üzere çok sayıda ürün sahile indirilip ihraç ediliyor. Zaman içinde gelişmelerle birlikte ticaretin biçimi de değişiyor. Yeniliklere ve değişime ayak uydurabilmek için, gelişmeleri takip edebilmek için bu eğitimler son derece önemli. Bu eğitimleri yapmaya devam edeceğiz. Sizlerin katılımı bu eğitimlerden yeterli derecede yararlanılması bizler için çok önemli. Doğru eğitimlerle doğru ticaretin nasıl yapılacağını öğrenmeye çalışıyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz. Sürdürülebilir ve sürekli gelişen ekonomiye bu şekilde sahip olmaya çalışıyoruz. DOKA ve bizimle işbirliği yapan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etmek istiyorum. Emeği geçenlere ve siz katılımcılara Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ve Giresun iş dünyası adına teşekkür ediyorum. 70’in üzerinde bir katılım var ve bunu çok önemsiyoruz” diye konuştu.

BOZDOĞAN: STARTUP ŞİRKETLERE YÖNELİK DESTEK PROGRAMLARIMIZ OLACAK

DOKA Turizm ve Girişimcilik Birim Başkanı Mehmet Bozdoğan ise, dünyanın yeni iş fikirleri ve iş modelleri üzerine yoğunlaştığını belirterek, şunları söyledi:

“Önümüzdeki dönemde bir ya da birden fazla girişimcinin bir araya gelip kurduğu startup dediğimiz firmaları, başarılı olacak iş fikirleri ve iş modelleri üzerine yapacakları girişimleri ajans olarak desteklemek istiyoruz. Çalışma alanlarımızdan biri bu. Önümüzdeki aylarda startup’lara yönelik yeni programlarımız olacak. Mali destek programlarımız da olacak. Onlarda da sizleri görmek istiyoruz. Dünyada artık orta ve büyük ölçekli firmalardan çok startup’lara yönelim var. Ülkeler artık gelişimlerin buradan olacağını düşünüyorlar. Dijital dönüşüm de bu işin bir parçası. Bu alanlarda yapmak istediğimiz çalışmalarda sizleri de görmek istiyoruz. Bu eğitimlerin başarılı olmasında en büyük etken sizlersiniz. Umut ediyoruz ki artık sizler bu eğitimlerden yapılacak çalışmalarınızda sonuçlar çıkaracaksınız. Hepinize katılımınız için teşekkür ediyorum.”

“GİRESUN TOMBUL FINDIĞI AB’DEN ONAY ALAN 8’İNCİ COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNÜMÜZ OLDU”

Fiskobirlik Genel Müdürlüğü Coğrafi İşaretli Ürünler Komisyon Üyesi Ziraat Yüksek Mühendisi Nurdan Şahin Çakmak ise kurumun coğrafi işaret çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çakmak, “Giresun ilimizde yetişen fındıklar gerek kalite özellikleriyle gerekse aroması ile dünyadaki diğer fındık çeşitlerinden ayrılmaktadır. Bu nedenle ülkemiz için stratejik öneme sahip olan fındığın, gerek marka değerinin artırılması, gerekse ticari anlamda hak ettiği değere kavuşması için korunması gerekliliği doğmuştur. Bu bağlamda Fiskobirlik’in coğrafi işaret tescilleriyle birlikte tanıtım ve pazarlama alanlarında çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir. Fiskobirlik tarafından başvurusu yapılan 3 adet menşe adı ve 1 adet mahreç işareti statüsünde olmak üzere toplam 4 ürünümüz için coğrafi işaret koruması sağlanmıştır. Mevcut fındık çeşitleri içinde tadı, aroması, ağızda bıraktığı lezzeti, kalite özellikleriyle yağ-vitamin ve mineral değerleri ile diğer çeşitlerden ayrılan ve dünyanın en kaliteli fındığı olarak bilinen Giresun Tombul Fındığı için 2000 yılında ilk coğrafi işaret ürün başvurusu yapılmış ve 2001 yılında başvuru kabul edilmiştir. Giresun Tombul Fındığı ayrıca 10 Şubat 2022 tarihinde onaylanan başvurumuz sonucunda Avrupa Birliği’nde coğrafi işaret alan 8’inci ürünümüz olmuştur. Coğrafi işaretli ürünleri bu kadar önemsememizin nedeni, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması, üreticilerinin korunması, kalitesiz ürünlerin satışının engellenmesi ve Giresun ilimizdeki kültürel değerlerin koruma altına alınmasıdır. Bu konuda emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Genel Sekreteri Ali Rıza Kul da odanın öncülüğünde bölge odalarının da katılımıyla DOKA desteği kapsamında hayata geçirilen Coğrafi İşaretli Ürünler Online Satış ve Dijital Denetleme Portalını katılımcılara anlattı. Kul, cipazar.com adresi üzerinden önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek olan portalda, bölgedeki coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımının yapılacağını, ayrıca denetimden geçmiş satıcılardan coğrafi işaretli ürünlerin online olarak alınabileceğini de vurguladı.

SERTİFİKALAR TÖRENLE VERİLDİ

Konuşmaların ardından Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu ve diğer ilgililer tarafından katılımcılara sertifikaları verildi.

EĞİTİM PROGRAMI 5 GÜN SÜRDÜ

Karadeniz Coğrafi İşaretli Ürünler Ağı Projesi Eğitim Programı’nın Giresun bölümü 22 – 26 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirildi. Katılımcılara, Besim Ogelman tarafından Coğrafi İşaretli Ürün Üreten Firmaların Kurumsallaştırma Desteği, Coğrafi İşaretli Ürünlerin Ticarileştirme ve Ticarileşme Modelleri, Özel Oytun Türkoğlu tarafından Coğrafi İşaretli Ürünlerde Markalaşma ve Marka Yönetimi, Zeynep İyiler tarafından da Coğrafi İşaretli Ürünlerin Dijital Pazarlaması ve E-Ticaret Çalışmaları eğitimleri verildi.

Galeri
KAYS
KAYS
DUYURU/İLAN
DUYURU/İLAN
Yatırım
YATIRIM
BİLGİ EDİNME
BİLGİ EDİNME
Uzman Görüşü
UZMAN GÖRÜŞÜ
Kalkınma Kütüphanesi
KALKINMA KÜTÜPHANESİ
Kalkınma İdareleri
KALKINMA İDARELERİ
Faydalı Linkler
FAYDALI LİNKLER
DOKA ROOF
DOKA ROOF
05
Paz
Mayıs2024