Sefa SAKA | sefa.saka@gmail.com | Trabzon loading
[email protected] | 444 8 290
Bölgemizin Gastronomi Alt Yapısını Gelişiyor
Bakan Varank, ‘Cazibe Merkezleri ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı’nın İmza Törenine Katıldı
Doğu Karadeniz Turizmi Kuzey Afrika Pazarına Açılıyor
Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) Eğitimleri Devam Ediyor
Ajansımız Ace Of MICE Fuarı’na Katıldı
16 Aralık2019
Ünye’de Turizm Nitelikli İnsan Gücüyle Gelişiyor” Projesi Kapsamında Kursiyerler Hünerlerini Sergiledi

Ajansımız tarafından desteklenen Ekonomik Sosyal Araştırma ve Kalkınma Derneği (ESAK) tarafından hazırlanan, Ünye Turizm İşletmecileri Otelciler, Restoranlar, Kafeler ve Seyahat Acenteleri Derneği ÜNTİSAD iştirakiyle yürütülen “Ünye’de turizm nitelikli insan gücüyle gelişiyor” adlı proje kapsamında kursiyerler hünerlerini sergiledi.

Proje tanıtımı için düzenlenen etkinliğe Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, ÜNTİSAD Başkanı Hasan Şimşek, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Ordu Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Harun Göçer, turizm işletmecileri ve davetliler katıldı.

Teorik ve uygulamalı aşçılık eğitimi alan kursiyerler, hamsili pilav ve kabak tatlısından oluşan mönü hazırlayarak katılanların beğenisine sundu.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Yeme içme sektörü bugün turizmin en önemli tetikleyicisi haline gelmiştir. Farklı lezzetleri tatmak için insanlar yeri geliyor kilometrelerce yol kat edebiliyor. Bu nedenle yaptığınız projeyi önemsiyoruz. Ünye gibi doğal güzellikleri bulunan bir şehrin gastronomi anlamında da adını duyurması gerektiğine inanıyorum. Ancak şunu da belirtmeliyim. Lezzetlerin de bir standardının olması gerektiğini düşünüyorum. Kursiyerlerimize başarılar diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Ünye’de böyle bir organizasyonun gerçekleştirilmesine katkı sunan dernek yöneticilerine ve DOKA’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÜNTİSAD Başkanı Hasan Şimşek ise “Dernek olarak projelere önem veriyoruz. Bu kapsamda hazırladığımız bu projemiz devam ederken yine Erasmus projemiz de kabul edildi. AB’ye Erasmus adı altında öğrenciler göndereceğiz. Katılımınız için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Proje hakkında bilgi veren ÜNTİSAD Derneği Başkan Yardımcısı Osman Duvar; "Yaklaşık 20 gün önce başlamış olduğumuz teorik ve pratik eğitimlerimiz devam ediyor. Toplam 96 saat sürecek olan kursumuzda kursiyerler yöresel ürünlerin hazırlanması ve sunumu başta olmak üzere birçok bilgiler edinecekler” dedi.

Proje Koordinatörü Mehmet Çolakoğlu ise, “Derneğimiz proje tabanlı dernek. Biz bu projeleri nitelikli insan gücünün geliştirilmesi amacıyla gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı. Mutfak Şefi Ercan Yılmaz’da “Kursiyerlerimize mutfak aletlerinden kullanılan terimlere kadar, yemek pişirirken dikkat edilecek püf noktalara kadar birçok bilgi paylaşımında bulunuyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından hamsili pilav ve kabak tatlısı ikram edilirken, kursiyerlerin hazırladığı yemekler katılımcılardan tam not aldı.

Öte yandan proje ile Ünye ilçesinde faaliyette bulunan turizm işletmelerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli meslek elemanının yetiştirilmesi amaçlanıyor. Bu bağlamda, düzenlenecek eğitim faaliyeti ile üniversite mezunu ve işsiz durumda olan 15 gence aşçılık eğitimi verilmesi planlanıyor.

Gallery
KAYS
KAYS
ANNOUNCEMENTS
ANNOUNCEMENTS
PROJECT FORMS
PROJECT FORMS
EU PROJECTS
EU PROJECTS
INVESTMENT
INVESTMENT
INFORMATION
INFORMATION
Uzman Görüşü
UZMAN GÖRÜŞÜ
31
Sal
Mar2020