SS | destek@abanozmedya.com | Trabzon loading
doka@doka.org.tr | 444 8 290
DOKA Genel Sekreteri AKPINAR Asaleten Atandı
"Let's NEET Up! - Haydi Gençler İleri" Projesiyle 37 Genç İstihdam Edildi
Doğu Karadeniz’de ‘’Siber Uzmanlar’’ Yetişecek
Fındıkta Verimlilik ve Fındık İşleme Sektörü Değer Zinciri Analizi çalıştayı düzenlendi
Doğu Karadeniz’de Alternatif Turizm Markalaşma Yolunda Projesi’nin Açılışı Gerçekleştirildi
19 Şubat2016
Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi DOKA ve TTSO arasında imzalandı

Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi Projesi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) arasında imzalandı.

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ile TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu tarafında imzalanan güdümlü projenin ön hazırlıklarının tamamlanmasının ardından projeye başlanıldı.

BAKANLIĞIN DESTEKLEDİĞİ YÜKSEK TEKNOLOJİK ÜRÜNLER ÜRETİLECEK

Protokol imza töreninde konuşan TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Teknokent alanında planlanan projenin daha önce DOKA Yönetim Kurulu’nda görüşülüp onaylanmasının ardından hazırlıkların tamamlanarak protokolün imza aşamasına geçildiğini söyledi. Hacısalihoğlu, imzalanan protokolün Trabzon’da kurulması planlanan inovasyon merkezi ile ilgili alt yapı planlamalarının hazırlanması projesi olduğunu belirtti. Hacısalihoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu doğrultuda geleceğe dönük özellikle yüksek teknolojik ürünlerin üretilmesine yönelik alt yapıyı kurma hedefindeyiz. Teknolojik makine ve ekipmanlarla teknolojik ürünler üretebilecek tesisleri kurmaya ve bir taraftan üniversite işbirliği ile üniversite mezunlarının önünü açmaya yönelik bir kuluçka merkezi oluşturmaya yönelik bir projedir. Bu projenin detayında yeni, nesli yeni teknolojik ürünlere yönlendirmek ve bir taraftan da katma değeri yüksek olan ürünleri üretmeye geçiş doğrultusunda bakanlığımızın ve hükümetimizin atmış olduğu adımlara destek projesidir diyebiliriz.”

DOKA YÖNETİM KURULUNA TEŞEKKÜR

Trabzon şehri olarak üniversitemizin gücünden de yararlanarak böyle bir alt yapı oluşturduklarını dile getiren TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, “Bu zeminin oluşmasında emeği geçen Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreteri olmak üzere tüm çalışan uzmanlara teşekkür ediyoruz. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak başlatmış olduğumuz inovasyon odaklı çalışmalarımızı böylelikle daha ileri götürmeye yönelik adımları atmaya devam ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “ şeklinde konuştu.

AR-GE İÇİN FİZİKİ MEKEN OLUŞTURULUYOR

Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi’nin şehir için hatta bölge için önemli bir proje olduğunun altını çizen DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, projenin DOKA Yönetim Kurulu tarafından onaylanmış 5 Milyon bütçeli bir proje olduğunu anımsatarak, gerek inovasyon gerekse Ar-Ge kültürünün geliştirilmesi hem fiziki mekanların hem insan kaynağı zemininin hazırlanmasının projeyi değerli hale getirdiğini kaydetti. Kaldırım, “Türkiye’de benzeri olmayan bir proje bu şekilde uygulanmış olacak. Hem biyoteknolojiyi hem inovasyonu hem de Ar-Ge’yi bir araya getirecek olan iş alanlarında yeni olan bir proje” dedi.

TÜRKİYE’DE ÖRNEK BİR AR-GE PROESİ

Türkiye’nin dönüşüm programlarına bakıldığında yüksek teknolojiye geçme, katma değer üretme ve bunun içinde de biyoteknoloji ve inovasyonun önemli bir yer edindiğini dile getiren Kaldırım, şöyle konuştu: “Bölge merkezi olarak Trabzon’un 3 yıl öncesinden başlaması ufuk açıcı ve yön belirleyici oldu. Meclisten Ar-Ge projelerinin desteklenmesiyle ilgili yeni bir kanun çıktı. Bu kanunda bu tür alt yapıların gelişmesine yönelik projelerin desteklenmesi yer alıyor. Hem ulusal politikaların ve stratejilerin doğrultusunda bir çalışma olduğunu düşünüyoruz hem de Türkiye’nin ve bölgenin biraz daha katma değere yönelmesi noktasında ciddi katkı yapacağını düşünüyorum.”

BÖLGE SANAYİCİLERİNE AR-GE İMKANI SAĞLAYACAK

DOKA Genel sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, projenin böğle üniversitelerinin ve sanayinin kapasitesini daha fazla arttıracağını vurguladı. Kaldırım, “Hem de sanayiye ciddi bir katkı verecektir. Bölgemizde sanayi kuruluşlarımız Ar-Ge’ye önem veriyorlar ancak bu tür çalışmaları yapabilecekleri bir ortam yoktu. Bu çalışmalar onlar için de bir zemin oluşturmuş olacak. Sürdürülebilirliğini sağlama konusunda sadece kendisi değil, bölgedeki sanayiciler ve üniversiteler de dahil olmak üzere bir çok kesime katkısı olacaktır” diye konuştu.

GELECEKTE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİNE DÖNÜŞECEK

Kaldırım değerlendirmesine şöyle devam etti: “Bu projeyle ilgili Sayın Hacısalihoğlu’nun gelecekte butikte olsa bir üniversiteye dönüşmesi yönünde bir tespiti var. Gerçekten ben bunu önemli buluyorum. Gelecekte teknolojik alt yapısı yüksek olanaklara sahip bir merkez haline gelebilecek bir temele sahip. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğü yapıyor, bizler proje doğrultusunda desteklerimizi sunuyoruz. Gerçekten bölge adına kendilerine ve üniversitemize teşekkür ediyoruz. Bu proje bu seviyede kalmayacaktır yeni çalışmalarla gelişecek ve büyüyerek bölgemize, ülkemize ciddi katkı sağlayacaktır. Projenin hayırlı olmasını temenni ediyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Galeri
KAYS
KAYS
DUYURU/İLAN
DUYURU/İLAN
Yatırım
YATIRIM
BİLGİ EDİNME
BİLGİ EDİNME
Uzman Görüşü
UZMAN GÖRÜŞÜ
Kalkınma Kütüphanesi
KALKINMA KÜTÜPHANESİ
Kalkınma İdareleri
KALKINMA İDARELERİ
Faydalı Linkler
FAYDALI LİNKLER
DOKA ROOF
DOKA ROOF
14
Cts
Eyl2024