SS | destek@abanozmedya.com | Trabzon loading
doka@doka.org.tr | 444 8 290
DOKA Genel Sekreteri AKPINAR Asaleten Atandı
"Let's NEET Up! - Haydi Gençler İleri" Projesiyle 37 Genç İstihdam Edildi
Doğu Karadeniz’de ‘’Siber Uzmanlar’’ Yetişecek
Fındıkta Verimlilik ve Fındık İşleme Sektörü Değer Zinciri Analizi çalıştayı düzenlendi
Doğu Karadeniz’de Alternatif Turizm Markalaşma Yolunda Projesi’nin Açılışı Gerçekleştirildi
22 Ocak2020
Ordu’da Arıcılara Eğitim Verildi

Avrupa Birliği Başkanlığının ulusal otorite görevini yürüttüğü ENI Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programının birinci teklif çağrısı kapsamında Ajansımız tarafından yürütülmekte olan BSB 136 sayılı Karadeniz Havzasındaki Arıcılık ve Arıcılığa Bağlı Sektörlerin Ticaretini Artırmak ve Modernizasyonunu Sağlama isimli proje kapsamında Ordu’nun Gürgentepe, Çatalpınar ve Altınordu ilçelerinde 193 kişinin katılımıyla üç gün süren bir eğitim gerçekleştirildi.

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Aydın ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Halil Yeninar tarafında katılımcılara arı hastalıkları, arıcılık bakım ve arı kışlatma konularında eğitimler verildi.

Altınordu ilçesinde gerçekleşen son eğitime Ordu Vali Yardımcısı Bayram Gale, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal YILMAZ, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya ŞAHİN, Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın ÇİFTÇİ, DOKA Ordu Koordinatörü Harun GÖÇER, Ordu Bal Üreticileri birliği Başkanı Necati AYDIN ve birçok arıcı katıldı. Ordu Vali Yardımcısı Bayram Gale, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin gerek koloni sayısı gerekse bal üretimi açısından oldukça önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Bu proje ile arıcılık veya bal ürünleri üreticilerine yönelik yapılacak bilgi ve beceri kazandırma, eğitim ve saha çalışmaları vasıtasıyla arıcılık sektöründe rekabet ve büyümede teşvik edilecektir. Yapılan eğitimlerin bölge arıcılarına da önemli katkıda bulunacağını düşünüyorum” dedi.

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ise; " Ordu, 17 bin ton bal üretimi ile ülkemizde ilk sırada yer alırken yaklaşık 3 bin aile arıcılıkla geçimini sağlamaktadır. Ordulu arıcılarımız sadece bal üretimiyle ilimiz ekonomisine yılda yaklaşık 250-300 milyon TL civarında katkı sağlamaktadır. Arıcılık sektörü ilimiz ekonomisine bugün sağladığından çok daha fazla katkı sağlayacaktır" açıklamalarında bulundu.

DOKA Proje Geliştirme ve Uygulama Birimi Başkanı Mehmet Bozdoğan konuşmasında, Galati Tehnopol Birliği’nin başvurusuyla hayata geçirilen projenin 24 ay süreceğini ve proje bütçesinin 758.803 avro olduğunu eğitime katılanlarla paylaştı. Romanya, Bulgaristan, Moldova ve Ukrayna ile birlikte DOKA’nın da proje ortağı olduğunu belirten Bozdoğan, üreticilerimiz ve kurumlarımızın aktif katılım sağlaması durumunda projeden maksimum faydanın sağlanarak bölge ve ülke ekonomisi için önemli bir iktisadi sektör olan arıcılıktaki rekabetçiliğimizin hem verimlilik hem ticaret hacmi bakımından gelişebileceğini ifade etti.

Karadeniz Havzasındaki Arıcılık ve Arıcılığa Bağlı Sektörlerin Ticaretini Artırmak ve Modernizasyonunu Sağlama isimli projenin gelecek dönemde ortak ülkelerle birlikte toplamda 758.803 Avro bütçe ile etkinliklerine devam edeceği belirtildi. 24 ay sürecek olan projenin Karadeniz Havzasında arıcılık sektörü üreticileri, işletmeleri ve ilgili kurumların katılımı ile bir iş birliği ağının oluşturulması, teorik eğitim ve saha çalışmaları ile arıcılık yapan üreticilerin bilgi birikimlerinin arttırılması ve havza içi ve Avrupa pazarına yönelik tanıtım ve fuar faaliyetlerinin düzenlenmesi olmak üzere 3 ana başlık altında faaliyetler gerçekleştireceğini ifade edilirken, Ordu’da gelecek yıl içerisinde uluslararası arıcılık konferansı düzenleneceğini de belirtildi.

Gallery
KAYS
KAYS
ANNOUNCEMENTS
ANNOUNCEMENTS
INVESTMENT
INVESTMENT
INFORMATION
INFORMATION
Uzman Görüşü
UZMAN GÖRÜŞÜ
Kalkınma Kütüphanesi
KALKINMA KÜTÜPHANESI
Kalkınma İdareleri
KALKINMA İDARELERI
Faydalı Linkler
FAYDALI LINKLER
DOKA ROOF
DOKA ROOF
14
Cts
Eyl2024