SS | destek@abanozmedya.com | Trabzon loading
doka@doka.org.tr | 444 8 290
Bakan Kacır, Kadınlar Dokuyor Atölyesini Ziyaret Etti
DOKA’dan Bölgeye 35 Milyon TL’lik AB Fonu
Bakan Kacır, Giresun Sosyal Girişimcilik Merkezi’ni Ziyaret Etti
Bakan Yardımcısı İnan, Ordu’da İş İnsanlarıyla Bir Araya Geldi
2024 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) Ön Başvuru Dönemi Uzatıldı"
05 Aralık2018
Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Trabzon İl Toplantısı Yapıldı

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından düzenlenen “Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği” konulu toplantı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, KTÜ Rektör Yardımcısı Asım Önen, Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Trabzon’un sadece belli bir alanda değil pek çok sektörde bölgenin ana çekim merkezi olduğunu ifade eden Vali İsmail Ustaoğlu, “Trabzon bölgemizin cazibe merkezidir. Son yıllarda bölgemiz başta turizm potansiyeliyle birlikte her geçen gün daha da çekim merkezi olma yolunda güçleniyor. Tabi burada ve bundan sonra önümüze Trabzon için bir vizyon oluşturmak adına en önemli başlıkların başında sanayi sektörü ve turizm gelmektedir. Sanayi ve turizm hem birbirine en yakın hem de marka olan bu şehre en çok katkıları olan sektörlerdir. Bu noktada geriye dönük baktığımızda yıllardır ülkemizde planlı sanayileşme süreçleri, DPT kapsamında beş yıllık kalkınma planlarıyla ülkemizin farklı alanlarında kalkınmasını belirli bir plana bağlayarak uygulamaya çalışıyorduk. Bunların illere yansımaları iller ölçeğinde ve bölgesel düzeydeki işin takipçisi yardımcı kuruluşlar tarafından yürütülüyordu. İlk olarak 2006 yılında Kalkınma Ajanslarının kurulmasıyla daha yerinde projeler üretilmeye başlandı. Bunun gerçekten çok faydalarını gördük. Kalkınma Ajansları yereldeki dinamiklerin harekete geçirilmesi ve yerelde oluşabilecek farklı alternatif sektörlerin o bölgenin ekonomisine, sanayisine, turizmine sektörlerin belirlenmesinde çok ciddi rol üstlenmektedir. Burada yine Milli Sanayinin gelişmesi ile ilgili DOKA’nın yaptığı bir çalışma var. Milli Teknoloji ve Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda ülke vizyonu ve yeni ekonomi programı kapsamında ilimizdeki mevcut durumun ve hedeflerin ortaya çıkarılmasını sağlayacağız. Üniversitemiz ve ilgili kurumlarımızın temsilcilerinin fikirleri ışığında sorunların çözüm önerilerini içeren bir toplantı gerçekleştireceğiz. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“Milli Teknoloji ve Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda” gerçekleştirilen toplantının iki somut sonucu olacağını belirten Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman ise, “Yeni ekonomi programı kapsamında dengeleme, disiplin ve değişim sürecinin sanayiye yansıması kapsamında sorun ve çözüm önerilerini Bakanlığımıza sunacağız. Buradaki Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi gibi somut projelerimiz sunmamız da faydalı olacaktır. DOKA’nın önümüzdeki sene Milli Teknoloji Hamlesi başlığında çıkacağımız mali destek programının da altlığını teşkil edecek” dedi.

Gallery
KAYS
KAYS
ANNOUNCEMENTS
ANNOUNCEMENTS
INVESTMENT
INVESTMENT
INFORMATION
INFORMATION
Uzman Görüşü
UZMAN GÖRÜŞÜ
Kalkınma Kütüphanesi
KALKINMA KÜTÜPHANESI
Kalkınma İdareleri
KALKINMA İDARELERI
Faydalı Linkler
FAYDALI LINKLER
DOKA ROOF
DOKA ROOF
16
Sal
Nis2024