Ajansımız tarafından desteklenen Ekonomik Sosyal Araştırma ve Kalkınma Derneği (ESAK) tarafından hazırlanan, Ünye Turizm İşletmecileri Otelciler, Restoranlar, Kafeler ve Seyahat Acenteleri Derneği ÜNTİSAD iştirakiyle yürütülen “Ünye’de Turizm, Nitelikli İnsan Gücüyle Gelişiyor” projesi kapsamında aşçılık kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.
Sertifika töreninde konuşan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Ünye’nin Doğu Karadeniz’in Dünya’ya açılan kapısı olduğunu söyledi. Adıyaman, konuşmasına şöyle devam etti:
“Ünye’nin kendine has kültür ve değeri var. Biz bu ilçedeki potansiyeli nasıl açığa çıkarırız diye başta belediyemiz olmak üzere diğer tüm paydaşlarımızla Ünye'yi belli bir yere getirmeye çalıştık. Tabi bu turizm alt yapısı sadece turizmin gelişmesi için yeterli değildir. Siz turizmde düzgün hizmet kalitesini tutturamazsanız yaptığınız yatırımlarında bir değeri olmaz. Bu projeyi çok önemli. Bölgemizin gastronomi alt yapısını sağlamlaştırabilmek için temeli bu kursla attığımızı düşünüyorum. Hayırlı olmasını diliyorum.”
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise proje ile Ünye’nin gastronomi alanında öp plana çıktığını belirterek, yöre insanının turizmin gelişmesine verdiği destekten ve kursa katılımlardan dolayı mutluluğunu dile getirdi.
Sürekli Ünye’nin ihtiyacı olan konularda neler yapılabilir konusunda çalıştıklarını ifade eden ÜNTİSAD Başkanı Hasan Şimşek, “Biz turizm anlamında çalışma arkadaşlarımızla beraber neler yapabiliriz veya ne gibi çalışmalar yapabiliriz diye derneğimizi kurduk. Faaliyetlerimiz olarak Avrupa Birliği Projelerini takip ediyor ve 7 öğrencimize burs veriyoruz. Engelli öğrenciler için İngilizce olarak yabancı dil kursu açtık. Yani sürekli Ünye'nin ihtiyacı olan konularda ne yapabiliriz bunları tartışıyoruz. Takip ettiğimiz Erasmus projesiyle genç kardeşlerimizi Avrupa'ya göndereceğiz. Yani kısacası Ünye için ÜNTİSAD'ı hayata geçirdik” diye konuştu.
Proje Koordinatörü Mehmet Çolakoğlu ise projenin özellikle mesleki anlamda becerilerin arttırılması ve yereldeki kalkınmanın desteklenmesi anlamında çok değerli bir proje olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından 32 günde 96 saat süreyle aşçılık eğitimini başarıyla tamamlayan 22 kursiyere sertifikaları verildi.