SS | destek@abanozmedya.com | Trabzon loading
doka@doka.org.tr | 444 8 290
Bakan Kacır, Kadınlar Dokuyor Atölyesini Ziyaret Etti
DOKA’dan Bölgeye 35 Milyon TL’lik AB Fonu
Bakan Kacır, Giresun Sosyal Girişimcilik Merkezi’ni Ziyaret Etti
Bakan Yardımcısı İnan, Ordu’da İş İnsanlarıyla Bir Araya Geldi
2024 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) Ön Başvuru Dönemi Uzatıldı"
23 Haziran2016
Karadeniz Sınır Ötesi İşbirliği ALECTOR Projesi Başarıyla Tamamlandı

Karadeniz Sınır Ötesi İşbirliği Program (ENPI CBC) kapsamında yürütülen, Program Otoritesinin Avrupa Birliği Bakanlığı ve sözleşme makamının Merkezi Finans ve İhale Birimi olan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) da ortak olarak yer aldığı ‘Sınır Ötesi İşbirliği Ağlarının Kurularak Kültür Turizminde Kalite Standartlarının Artması’ konulu ALECTOR Projesi tamamlandı.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Trabzon Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Bozdoğan, Türkiye, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Moldova, Ukrayna ve Gürcistan’dan 9 yabancı, 3 Türk proje ortağı tarafından 2014 yılından bu yana yürütülen ALECTOR Projesi’nde kültürel miras değerlerinin oluşturulan tematik konseptler üzerinden turizm gibi sektörlerde daha etkin kullanımı için çeşitli aktiviteler gerçekleştirildiğini söyledi. Bozdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Proje içerisinde bölgenin kültürel mirasının nasıl daha canlı ve aktif bir şekilde bölgemizi ve kültürel mirasımız olan değerlerimizi ziyaret eden turistlere sunulabileceği üzerine çeşitli paydaş toplantıları, yuvarlak masa toplantıları, uluslararası çalıştaylar ve saha ziyaretleri düzenlenerek, her ülkede bir konsept pilot proje geliştirilmiştir. IPA ortaklarından olan DOKA, Doğu Karadeniz Bölgesi için ‘İpekyolu’ndan Modern Zamanlara, Efsanevi Yolculuklar’ konseptini geliştirmiştir. Bu konsept altında Trabzon Bedesten Çarşısı ve Memişağa Konağı, Giresun Adası, Ordu Yason Burnu, Rize Zil Kale, Gümüşhane Santa Harabeleri ve Artvin Macahel gibi alanlar çalışılmış ve pilot proje içeriği oluşturulmuştur.”

E-kurs ile 9 ülkeden 48 kişinin kültürel mirasın korunması ve turizmde kullanılması gibi konularda eğitim aldığını kaydeden Bozdoğan, “Projenin en önemli ayağını oluşturan bu pilot projeler hazırlanan görsel paneller ile açık hava müzesi ‘Scriptorama’ şeklinde mobil bir şekilde sergilenebilmekte yine projede üretilen İBOOK ile tablet, mobil telefon gibi dijital platformlarda kullanıcıya ulaştırılabilmektedir. Proje içerisinde gerçekleştirilen bir başka önemli aktivite olan e-kurs ile 9 ülkeden 48 kişi kültürel mirasın korunması ve turizmde kullanılması gibi konularda eğitim almıştır. Ayrıca proje ile Yunanistan’ın Drama şehri, Gürcistan Batum ve Türkiye’de Şile’yi kapsayan saha çalışmaları ile kültürel mirasın nasıl değerlendirildiği farklı ülkelerde incelenmiştir. Bu saha çalışmaları ve e-kursa Doğu Karadeniz Bölgesi’nden farklı kurumlardan 20 kişinin katılımı sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Bozdoğan ayrıca, 30 Mayıs – 02 Haziran 2016 tarihlerinden, İstanbul, Sultanahmet’te gerçekleştirilen ALECTOR nihai Konferansında ALECTOR projesi Açık Hava Müzesi sergisi gerçekleştirilerek basımını DOKA’nın üstlenmiş olduğu 9 proje ortağının pilot proje eserlerinin sergilendiğini, 102 görsel panel ve 5000 adet Seyehat El Kitapçığının katılımcıların beğenisine sunulduğunu söyledi. Bozdoğan, ALECTOR projesi ile Doğu Karadeniz Bölgesi kültürel mirasının turizm ve tanıtım mecralarında daha zengin bir kullanım ve sunumu için önemli bir adım atıldığını sözlerine ekledi.

KAYS
KAYS
ANNOUNCEMENTS
ANNOUNCEMENTS
INVESTMENT
INVESTMENT
INFORMATION
INFORMATION
Uzman Görüşü
UZMAN GÖRÜŞÜ
Kalkınma Kütüphanesi
KALKINMA KÜTÜPHANESI
Kalkınma İdareleri
KALKINMA İDARELERI
Faydalı Linkler
FAYDALI LINKLER
DOKA ROOF
DOKA ROOF
28
Per
Mar2024