Gazetecilere Girişimcilik ve Habercilik Eğitimi
18
Aralık
2017
![]() Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen ‘TGC Kapasite Gelişim Eğitimleri’ isimli proje ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ve KOSGEB arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülecek olan “Girişimcilik ve Habercilik Eğitimi” başladı.
30 Katılımcı ile gerçekleştirilen eğitim kapsamında; girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile verilecek eğitim sonunda, girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedefleniyor.
Trabzon Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitim başlangıcında konuşan TGC Başkanı Yusuf Turgut, “Girişimcilik ve Habercilik Eğitimi”nin katılımcılara hayırlı olması temennisinde bulunurken, kursiyerlere kuracakları işler konusunda başarılar diledi. Başkan Turgut, ayrıca eğitimin düzenlenmesi konusunda katkılarını esirgemeyen DOKA Başkanı Onur Adıyaman’a ve eğitim projesinin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
“Basın kuruluşları ve çalışanları, halkın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılayan demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır” diyen DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak yerel basının imkanlarının arttırılması ve sorunlarının çözülmesi noktasında imkanlar ölçüsünde destek olmaya çalıştıklarını söyledi.
Fikrini projeleştirebilen birçok kişinin artık kamu kurum ve kuruluşlarından mali destek alabildiğini ifade eden Adıyaman, girişimcilik özelliklerinin gelişmesine ve bireysel düzeyde yaygınlaştırılmasına katkı sağlayabilecek bu tür eğitimlerin devam edeceklerini sözlerine ekledi.
32’si girişimcilik, 32’si web haberciliği ve gazetecilik etiği olmak üzere Toplam 64 saatlik dersi kapsayan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, 8 modülden oluşuyor. Resimler TGC EĞİTİM
DİĞER HABERLER
Kalkınma Kurulu’nun 18. Toplantısı Yapıldı
2015-12-30
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Kalkınma Kurulu’nun 18. To...
DOKA, Dubai ve Abu Dabi’de Bölgemizin Yatırım Ortamını Tanıttı
2015-11-19
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile birli...
DOKA-JICA İşbirliğinde Biyoçeşitlilik Eğitimi Verildi
2015-11-05
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA), Japonya Uluslararası İşbirliği ...
DOKA YÖREX’e Katıldı
2015-10-08
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) kat...
Sağlık Turizminde Teknik Kapasite Arttırılıyor
2015-10-06
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından Teknik Destek Programı kapsamın...
Turizm Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri Haritası Tüm Aktörlerin Katılımıyla Gerçekleştirildi
2015-08-21
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkanlığında “Trabzon Turizm Buluşmaları&rd...
Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirmesi Projesi (RICA)
2015-08-14
Avrupa Birliği (AB) ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen, ana faydala...
Turizmde Yükseliş Devam Ediyor
2015-08-11
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Dönem Başkanı Tr...
Karadeniz Havzasında Turizm İşbirlikleri Geliştirildi
2015-08-06
Black Sea TourNET Projesi Nihai Konferansı 28-31 Ağustos 2015 tarihleri arasında...
DOKA Desteği ve Kurumlar Arası İşbirliğiyle Şavşat Cittaslow Oldu
2015-06-25
Cittaslow 2015 yılı Genel Kurulu, Evrensel EXPO 2015 Milano Fuarı Çerçevesinde 2...
DuyurularYAYINLAR Raporlar Sektör Raporları![]() |