DOKA Bölge Turizmi İçin Çalışmalarına Hız Verdi
14
Mart
2017
![]() Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Doğu Karadeniz Bölgesi’nin turizm sektöründen hak ettiği payı alması için turizm odaklı çalışmalarına devam ediyor.
Bölgeyi gezmek, görmek, turizm potansiyelini araştırmak, Arap turistleri bölgeye yönlendirmek amacıyla Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Türk Hava Yolları (THY) Cidde Temsilciliği işbirliğinde düzenlenen program çerçevesinde Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde faaliyet gösteren 11 seyahat acentesi 4 gün boyunca bölgemizin tarihi ve turistlik yerlerini gezdi.
DOKA Bölgesi’nin tarihi ve turistik yerlerini gezen heyete ayrıca Bölgemize özgü yöresel ürünlerin de tanıtımı gerçekleştirildi.
Önemli bir nüfusa ve yüksek harcama yapabilme potansiyeline sahip Arap ülkeleri turizminden Türkiye’nin sadece yüzde 5 pay alabildiğini belirten DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, bu pazara yönelik tanıtım çalışmalarını arttırarak bu payı yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi. Adıyaman, konuşmasına şöyle devam etti: “Doğu Karadeniz Bölgemizi alternatif turizm merkezi haline getirmek için çok çaba sarf ettik ve el birliğiyle önemli bir mesafe aldık. Ancak biz Bölgemizin, Körfez turizm pazarındaki şu anki konumunu sadece bir başlangıç olarak görüyoruz ve gidilecek daha çok yolumuz olduğunu düşünüyoruz. Özellikle hedef pazarımız olan Körfez ülkelerinde tanıtımlara ve onların burada daha rahat tatil yapmalarına yönelik stratejik yaklaşımlarımızı sürdürüyoruz.”
“Biz, turizm sektörüne sadece ekonomik girdi olarak bakmıyoruz, turizmi aynı zamanda bölgeyi sosyal ve kültürel yönden geliştiren bir kalkınma modeli olarak değerlendiriyoruz” diyen Adıyaman, Türk Hava Yolları ve Ajansımız ortaklığında turizm sezonunun başlangıcına kadar pazar çeşitlendirmesini de içerecek şekilde (Kuveyt, Katar, BAE, Sudan, Tunus) bir dizi tanıtım gezisi düzenlemeyi düşündüklerini de sözlerine ekledi.
Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz’e inanılmaz talep olduğunu belirten turizmciler ise, önümüzdeki süreçte gelir düzeyi yüksek turistleri Doğu Karadeniz Bölgesi’ne getirmeyi planladıklarını söylediler.
Resimler ARAP TURİZM ACENTELERİ
DİĞER HABERLER
Giresun’a Yatırım Yapmak İçin ‘İnternet’e Girmek Yeterli
2018-03-06
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklene proje sayesinde Gire...
Cidde Fuarı’nda Doğu Karadeniz’e Yoğun İlgi
2018-03-01
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde organiz...
Artvin İl Yatırım Destek ve Tanıtım Kurulu Toplantısı Yapıldı
2018-02-27
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Artvin Yatırım Destek Ofisi (DOKA) tarafından haz...
10 Milyar Avroluk Potansiyele Sahip Coğrafi İşaretli Ürünler İçin Protokol İmzalandı
2018-02-26
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Avrupa Birliğinde 80 milyar Avroluk, ülke...
Geleceğimizi Birlikte Planlayalım
2018-02-02
Ülkemizin gelecek beş yıl içinde ulaşmak istediği hedefleri ortaya koyacak olan ...
![]()
Doğu Karadeniz EMİTT’te
2018-01-25
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Dünyanın beşinci en büyük turizm fuarı ol...
DOKA Doğu Karadeniz Turizmi İçin Çalışıyor
2018-01-24
Doğu Karadeniz Bölgesi’nin turizm potansiyelini çeşitlendirmeyi amaçlayan ...
3 Yangın Felaketi Yaşayan Arsin OSB Çalışanlarına Yangın Eğitimi Verildi
2018-01-23
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen Trabzon Arsin Organ...
Kamu Kurumlarının Hibe Olanaklarına Erişim ve Proje Planlama, Yazma ve Yürütme Kapasitelerinin Güçlendirilmesi’ Projesi Tamamlandı
2017-12-29
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen Artvin Valiliği İl ...
Ajansımız Turizme Destek Vermeye Devam Ediyor. Turizme 17 Milyon TL’lik Hibe Çağrısı Açıklandı
2017-12-28
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Trabzon’da...
YAYINLAR Raporlar Sektör Raporları![]() |